Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση του βασανιστικού θανάτου του 3χρονου Θανάση από τα Σκούρβουλα Ηρακλείου, τον οποίο ζεμάτισαν με καυτό νερό η 21χρονη μητέρα του και ο 31χρονος σύντροφός της, τον Μάρτιο του 2014.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, με τη μητέρα του άτυχου αγοριού και τον σύντροφό της να προσπαθούν να μειώσουν την ποινή που τους επεβλήθη πρωτόδικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ από την πρώτη στιγμή που είχαν συλληφθεί ο ένας προσπαθούσε να ρίξει την ευθύνη στον άλλο για τον τραγικό θάνατο του μικρού αγοριού.

Το χρονικό

Στα τέλη Μαρτίου του 2014, η 19χρονη μητέρα που ζούσε με τον σύντροφό της στα Σκούρβουλα μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών το ήδη νεκρό αγοράκι της. Η ιατροδικαστική εξέταση προκάλεσε σοκ, αφού τα συμπεράσματά της κατέδειξαν ότι το παιδί είχε ζεματιστεί με καυτό νερό, μέχρι θανάτου. Η μητέρα του ισχυρίστηκε τότε ότι του έριχνε καυτό νερό στην πλάτη για να τον βοηθήσει να ενεργηθεί επειδή ήταν δυσκοίλιος.

Το παιδί έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού, ενώ στο κορμάκι του υπήρχαν σαφέστατες ενδείξεις ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε βασανιστεί με τόσο φρικτό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης