Με 77 διαγραφές επιχειρήσεων έναντι 56 εγγραφών έκλεισε ο Σεπτέμβριος στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, γεγονός που αποδεικνύει ότι το δυσμενές οικονομικό κλίμα συνεχίζει να πνίγει την αγορά μετά και την επιβολή των capital controls.

Τις μεγαλύτερες απώλειες μετρούν οι τομείς των υπηρεσιών και του εμπορικού τμήματος με πολλαπλάσια λουκέτα σε σχέση με το μεταποιητικό και το τουριστικό τμήμα. Ο επιχειρηματικός κόσμος φαίνεται ότι βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, με τους επαγγελματίες να ζητούν μέτρα ελάφρυνσης της φορολογίας με κάθε ευκαιρία, καθώς η αργία των τραπεζών προκάλεσε οικονομική ασφυξία στην αγορά και οι υποχρεώσεις συσσωρεύτηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Οκτώβριο οι επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με ρυθμίσεις στην Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και το ΙΚΑ, οι οποίες είναι δύσκολο να τηρηθούν, ενώ έχουν να πληρώσουν και τον ΕΝΦΙΑ.

Αναλυτικά στο εμπορικό τμήμα καταγράφηκαν 22 διαγραφές έναντι 13 εγγραφών στο ίδιο διάστημα, στο μεταποιητικό τμήμα έγιναν έξι διαγραφές έναντι πέντε εγγραφών, στο τουριστικό τμήμα τρεις διαγραφές και καμία εγγραφή, ενώ στο τμήμα υπηρεσιών 46 διαγραφές και αντίστοιχα 38 διαγραφές επιχειρήσεων.

Με πληροφορίες από ρο taxydromos.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης