Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία hotspot στην Κω, πραγματοποίησαν κάτοικοι του νησιού ζητώντας από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Πυλί, κοντά στον χώρο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή του hotspot, οι εργασίες για το οποίο συνεχίζονται.

Η συγκέντρωση σημαδεύτηκε πάλι από εκτεταμένα επεισόδια, καθώς οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ δεν δίστασαν να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, παρουσία γυναικών και παιδιών. Να σημειωθεί ότι οι πολίτες διαπραγματεύονταν με τα ΜΑΤ, να τους αφήσουν να ολοκληρώσουν την πορεία τους μέχρι την πύλη.. κάτι που δεν επετράπη και προκάλεσε ένταση, όταν γυναίκες επιχείρησαν να φτάσουν στην πύλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γυναίκες και τα παιδιά κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ, δεν πρόλαβαν να κάνουν αρκετά βήματα προς την πύλη του στρατοπέδου και έγινε ρίψη δακρυγόνων και καπνογόνων προς αυτούς αλλά και σε παράπλευρα χωράφια. Προς στιγμήν επικράτησε πανικός, κάποιοι τραυματίστηκαν και μάλιστα ένα 9χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ένας νεαρός χτύπησε στα δάχτυλα, δύο ηλικιωμένοι ζαλίστηκαν και ορισμένες κυρίες λιποθύμισαν από τα καπνογόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα επεισόδια:

Φωτογραφίες από την πορεία διαμαρτυρίας:

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητα Πυλίου κ. Τσαμπουνιάρης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του στη θέση του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Τόνισε για μία ακόμη φορά το ότι θα παλέψουν όσο μπορούν να μην γίνουν hot spot στο νησί.

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος κ. Χατζηκαλύμνιος, αναφέρθηκε στο ότι δεν είναι 30 άτομα αυτά που αντιδρούν και μάλιστα ακροδεξιοί. «Ο λόγος που αντιδρούμε είναι ότι δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, όσο άσχημο και ακούγεται». Έδωσε το χαρακτηριστικό παράδειγμα του κ. Καμμένου, ο οποίος άλλα έλεγε περί hot spot και άλλα πράττει. «Δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους, αφού ψηφίζουν νομοσχέδιο που αναιρεί τα όσα έλεγαν περί χρόνου παραμονής στο νησί. Επιμένουμε στην μεταφορά της υπηρεσίας πρώτης καταγραφής της αστυνομίας εκτός ιστού και να παραλαμβάνουν το εισιτήριο τους και σε 2-3 ώρες να φεύγουν από το νησί». Τέλος, τους παρότρυνε να μην το βάλουν κάτω.

Τον λόγο πήρε ο κ. Μπαλάσας, εκπρόσωπος της ΣΕ, ο οποίος ευχαρίστησε όσους παλεύουν για περίπου 70 μέρες. Έκανε σφοδρή επίθεση στον κ. Καμμένο, ο οποίος ενώ είχε παραδεχτεί ότι η εισροή μεταναστών θα αυξηθεί με τα hotspot, τώρα πρωτοστατεί στη δημιουργία τους. Χαρακτήρισε την κυβερνηση ως αναξιόπιστη και ανάλγητη. Τόνισε ότι ο Κωακός λαός είναι ειρηνικός και δεν έχουμε κανένα λόγο αντιπαράθεσης με τα ΜΑΤ και τους πρόσφυγες, τους οποίους βοηθάμε όσο μπορούμε..Το παιχνίδι δεν έχει χαθεί, να μην κατατεθούν τα όπλα.. με ειρηνικό τρόπο πάντα να αντιδράσουμε στα hot spot.

Αργότερα τον λόγο πήρε ο κ. Καραματσιάνης, ο οποίος είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε μία χώρα 10.000.000 από τους οποίους 40% είναι άνεργοι και το υπόλοιπο ανασφάλιστοι. Οι χώρες που έχουν δεχθεί μετανάστες-προσφυγες έχει αποδειχθεί ότι δεν τους θέλουν. Γιατί λοιπον ένας λαός που πεινάει να τους δεχθεί.

Τέλος, ο κ. Γεωργαλής δήλωσε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ανακαλέσουν το ΦΕΚ στο Λινοπότι και την απόφαση τους. Έστειλε ένα μήνυμα: «Δεν έχουμε να κάνουμε με ακροδεξιά στοιχεία και χρυσαυγίτες, αλλά πολίτες και μάλιστα όσοι μέχρι χθες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: kostoday.gr, vimatisko.gr

Διαβάστε ακόμη:
Κως: Μεγάλη κινητοποίηση κατοίκων που εναντιώνονται στα hot spots

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης