Όπως αναφέρει η «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»,ο μετανάστης Μοχάμεντ Καμαρά,κατέληξε εξαιτίας της αδιαφορίας των ελληνικών αρχών.

Η ανακοίνωση:

«Ο Μοχάμεντ Καμαρά, ετών 21, από την Γουϊνέα είναι άλλος ένας νεκρός πρόσφυγας στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, εξ αιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας για την υγεία των κρατούμενων. Ήρθε στην Ελλάδα το 2012. Επιχείρησε να φύγει από τη Πάτρα αλλά κατέληξε για ένα οκτάμηνο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους φίλους του έκανε αίτηση για άσυλο στη Κατεχάκη και του δόθηκε απορριπτική απάντηση στα μέσα Γενάρη το 2015. Μετά συνελήφθη στην Πεύκη στις 7 Φλεβάρη και στις 9 Φλεβάρη μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς. Εκεί παραπονιόταν για την υγεία του. Μεταφέρθηκε στο Αμαλία Φλέμιγκ σε κωματώδη κατάσταση στις 20 Φλεβάρη όπου κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε ήταν από τη προηγούμενη μέρα σε αυτή τη κατάσταση!

Η ΚΕΕΡΦΑ μετά τους θανάτους στην Αμυγδαλέζα προειδοποίησε ότι κάθε μέρα κράτησης των προσφύγων στα κρατητήρια-κολαστήρια της ΕΛΑΣ και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως και να τιμωρηθούν οι ένοχοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να φροντίσει το ελληνικό κράτος για την μεταφορά της σωρού του νεκρού πρόσφυγα

Να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ

Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Θα δώσουμε δυναμική απάντηση με το μεγάλο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη, διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού. 

Διαμαρτυρία-εκδήλωση μνήμης, Σάββατο 28 Φλεβάρη, Πλατεία Αμερικής 3μμ»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης