Στην ένταξη ακόμη ενός αντιπλημμυρικού έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, ενισχύοντας τη συνολική αντιπλημμυρική πολιτική της, ύψους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, για τα υπό εξέλιξη 160 αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την Αττική.

Με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ενέταξε στο ΠΕΠ και στον Άξονα Προτεραιότητας 05 «Προώθηση της προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, καθώς και της Πρόληψης και Διαχείρισης Κινδύνων», την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων και τη διευθέτηση του ρέματος «Βρυσάκι στην κοινότητα Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο, κόστους 2.878.683 ευρώ, για τη διευθέτηση του ρέματος προβλέπει κατασκευή αναβαθμών κατά μήκος της κοίτης περίπου 2.500 μ. και κατασκευή αγωγών βαρύτητας του δικτύου ομβρίων του οικισμού με συνολικό μήκος περί τα 7.900 μ. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων θα εκπονηθεί μελέτη για το «Σύστημα Συγκράτησης Ομβρίων Υδάτων», ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σειρά αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα διασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία της κοινότητας και 12.000 κάτοικοι θα θωρακιστούν περαιτέρω απέναντι στον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων που τα τελευταία χρόνια εντείνονται όλο και περισσότερο λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Σημειώνεται ότι με την ένταξη της συγκεκριμένης πράξης έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται πλέον στο ΠΕΠ Αττικής 22 αντιπλημμυρικά έργα και μία μελέτη, με προϋπολογισμό 89,7 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι σήμερα το ΠΕΠ Αττικής έχει καταγράψει τα υψηλότερα ποσοστά συμβασιοποιημένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μεταξύ όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση του ποσοστού υπερδέσμευσης, από 120% σε 140%, για τον Θεματικό Στόχο 5, προκειμένου να καλυφθούν οι υψηλές ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης