Με μια λιτή τελετή εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου το νέο κτίριο του 12θέσιου δημοτικού σχολείου Ελασσόνας.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας “το έργο ήταν προϋπολογισμού 4.342.000 (με ΦΠΑ) ευρώ και υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Φορέας υλοποίησης και κύριος του έργου, ήταν ο Δήμος Ελασσόνας, ενώ φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την παράδοση του έργου επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγασης των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, που μέχρι σήμερα έδρευε σε κτίριο κατασκευασμένο στις αρχές του 20ου αιώνα και το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Με την ανέγερση του σχολείου αντιμετωπίζεται επίσης η αύξηση του μαθητικού δυναμικού στην περιοχή μετά την συγχώνευση με τα Δημοτικά Σχολεία Δρυμού, Στεφανόβουνου και Γαλανόβρυσης.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και απομακρύνοντας τον κίνδυνο της στέγασης των μαθητών σε ακατάλληλο κτίριο. Ο ωφελούμενος πληθυσμός από την κατασκευή του έργου ανέρχεται σε 8.733 άτομα και αφορά στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνα και των Τοπικών Κοινοτήτων Δρυμού, Στεφανόβουνου και Γαλανόβρυσης.

Το αντικείμενο του έργου ήταν η κατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου δυναμικότητας 225 μαθητών με 10 αίθουσες διδασκαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: thessalianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης