Νέο ένταλμα σύλληψης, το έβδομο κατά σειρά, εξέδωσε η ανακρίτρια σε βάρος δικηγόρου που φέρεται ότι ήταν στο στενό πυρήνα των ανθρώπων του προφυλακισμένου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη για το σκάνδαλο της Proton Bank.

Το ένταλμα αφορά τη δικηγόρο Ελένη Σκούρα, έμπιστη συνεργάτιδα του επιχειρηματία και σύζυγο διευθυντικού στελέχους της ALAPIS. Η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη προχώρησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος της μετά τις μη εμφάνιση της προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της Proton Bank και τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις των 700 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικηγόρος ουδέποτε παρουσιάστηκε στο ανακριτικό γραφείο, γεγονός που ενισχύει τις υπόνοιες για διαφυγή της στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό μάλιστα εκτιμάται ότι σύντομα θα μετατραπεί σε διεθνές το ένταλμα σύλληψης της το οποίο αφορά τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απάτης, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και απιστίας. Η δικηγόρος υπήρξε μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της τράπεζας και δικηγόρος σε αρκετές εταιρίες των Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να κάλυπτε νομικά τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος.

Για την υπόθεση αυτή έχουν κριθεί προφυλακιστέοι εκτός από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδης ο οποίος έχει ήδη ζητήσει την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας, άλλοι τέσσερις συνεργάτες του ενώ άφαντος εξακολουθεί να είναι ο Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος καταζητείται από την Αστυνομία.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης