Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Ένας άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, με την κατηγορία ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον σκύλο του, στην περιοχή Πέραμα Αγία Κυριακή της Κέρκυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και ο άνδρας, για άγνωστη αιτία, πυροβόλησε τον σκύλο του μέσα στην αυλή του σπιτιού του. Έγινε αντιληπτός όμως από κάτοικο της περιοχής, η οποία, παρά τις παραινέσεις άλλων κατοίκων να κρατήσει το «στόμα της κλειστό», προέβη στην καταγγελία και ειδοποίησε την αστυνομία.

Το περιπολικό κατέφθασε μετά από λίγο και προσήγαγε τον φερόμενο δράστη, όμως ο βαριά τραυματισμένος σκύλος είχε εξαφανιστεί, κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα, λόγω αμφιβολιών.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, φιλόζωοι από την ομάδα «Κιβωτός» εντόπισαν το σκυλί σε πολύ κακή κατάσταση, μέσα σε χαντάκι με νερό κοντά στο συγκεκριμένο σπίτι. Άμεσα το μετέφεραν σε κτηνιατρείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι το ζώο έχει σκάγια σε όλο του το σώμα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κτηνίατροι κατάφεραν να σώσουν τον σκύλο, ο οποίος πάντως νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ενδέχεται να μείνει παράλυτος.

Την επόμενη μέρα η αστυνομία ειδοποιήθηκε και πάλι από τους φιλόζωους, έφοσον βρέθηκε το «θύμα», οπότε και συνελήφθη εκ νέου ο φερόμενος δράστης στο πλαίσιο του αυτοφώτου. Κρατείται και την Παρασκευή το μεσημέρι θα απολογηθεί στον εισαγγελέα.

Εντύπωση προκαλεί επίσης, πέραν της αγριότητας του περιστατικού, και η κατάθεση των αστυνομικών, οι οποίοι ανέφεραν ότι στην εν λόγω οικία είδαν δεμένα σκυλιά σε κακή κατάσταση, να μην τηρούνται οι κανόνες ευζωίας για άλλα ζώα και, το χειρότερο από όλα, να υπάρχουν διάσπαρτα στην αυλή άλλα νεκρά ζώα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης