Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) συνεχίζει τις δράσεις του για μικρούς και μεγάλους μέσα στον Μάρτιο. Εκτός των προγραμματισμένων βραδινών επισκέψεων στο μουσείο και στο τηλεσκόπιο Δωρίδη, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 19.00 έως τις 21.00 και κάθε μισή ώρα, τον επόμενο μήνα θα υπάρξουν επιπλέον δράσεις για ενήλικες και μαθητές:

– Δύο θεματικές βραδιές από ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σχετικά με την πρόβλεψη του καιρού και των σεισμών.
– Ένα παιχνίδι θησαυρού για μαθητές του δημοτικού.
– Μία μεταμεσονύκτια παρατήρηση του πλανήτη Δία από το τηλεσκόπιο στον λόφο της Πνύκας.

Αναλυτικότερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Σάββατο 4 Μαρτίου, ώρα 18.00
Θεματική Βραδιά: «Πώς προβλέπουμε τον καιρό; Γιατί κάνουμε λάθη;»
Ομιλήτρια η Βασιλική Κοτρώνη, διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΑΑ. Θα ακολουθήσει παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

* Κυριακή 5 Μαρτίου, ώρα 01.00 – 03.00
Η παρατήρηση των γιγάντιων πλανητών για το 2017 ξεκινά τα ξημερώματα της Κυριακής 5 Μαρτίου με τον πλανήτη Δία και τους δορυφόρους του, από τον λόφο της Πνύκας, με το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη.

* Κυριακή 5 Μαρτίου, ώρα 11.00
«Στα χνάρια του χαμένου τηλεσκοπίου»: Παιχνίδι θησαυρού για παιδιά επτά έως 12 ετών
* Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρα 18.00
Θεματική Βραδιά: «Μπορούμε να προγνώσουμε τους σεισμούς;»
Ομιλητής ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ΕΑΑ. Θα ακολουθήσει παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης