Κλειστός είναι από την Παρασκευή ο δρόμος Αρήνη-Βρεστό, στο ύψος του νεκροταφείου, καθώς υπέστη ξανά καθίζηση, με συνέπεια να είναι επικίνδυνη η διέλευση οχημάτων. Παρά τις προσπάθειες των συνεργείων της ΠΕ Ηλείας με τη ρίψη χώματος, η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών «βύθισε» και πάλι το οδόστρωμα, ευτυχώς χωρίς να προκύψει ατύχημα με διερχόμενο πολίτη ή οδηγό.

Την Παρασκευή έγινε αυτοψία από κλιμάκιο της ΠΕ Ηλείας, προκειμένου να δρομολογηθεί η αντιμετώπιση του προβλήματος με ολοκληρωμένη παρέμβαση, ωστόσο ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για τουλάχιστον δέκα ημέρες, για να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσο το φορτώνεις, τόσο θα φύγει. Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί ο δρόμος έπεσε ξανά, περισσότερο από ό,τι την περασμένη Τρίτη που είχαμε το ίδιο φαινόμενο. Εγώ μένω στο Βρεστό και πλέον δεν έχουμε δρόμο για να κατέβουμε στη Ζαχάρω. Πρέπει να πάμε γύρω γύρω, από τη Μάκιστο και την Αρτέμιδα, δηλαδή 15 χλμ επιπλέον», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Λάμπης Λαμπρόπουλος, ο οποίος μένει μόνιμα στο Βρεστό και χρησιμοποιεί συχνά τον δρόμο.

«Τα χωριά που τώρα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, είναι το Βρεστό, η Μίνθη, το Χρυσοχώρι, τα Μυρώνια, το Λογγό, η Μηλέα και η Αρήνη. Πρέπει να βρεθεί μια προσωρινή λύση-διέξοδος, για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Μέχρι να γίνουν οι μελέτες, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», σημείωσε προβληματισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βυθίζεται» και το νεκροταφείο!

Η καθίζηση του εδάφους έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και στο νεκροταφείο της Αρήνης, με αποτέλεσμα ορισμένα μνήματα να.. αιωρούνται! Όπως εξήγησε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της ΤΚ Αρήνης, Νίκος Πρασσάς, η καθίζηση έχει βυθίσει το νεκροταφείο και έχει συρρικνώσει τις καλλιέργειες και τους αγροτικούς δρόμους.

«Το νεκροταφείο έχει πάει δυο μέτρα κάτω, τα χωράφια έχουν συρρικνωθεί και ο αγροτικός δρόμος έχει μικρύνει. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και θα πρέπει να γίνει μια μελέτη για να δούμε σε ποιον παράγοντα οφείλεται η καθίζηση, τόσο στον δρόμο όσο και στο νεκροταφείο», ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Πρασσάς, προσθέτοντας ότι ο δρόμος θα πρέπει να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν.

«Εδώ και ένα μήνα ο δρόμος κατολισθαίνει κάθε μέρα ένα με ενάμισι μέτρο. Όπως φαίνεται, αυτές οι λύσεις είναι πρόσκαιρες και δεν λύνουν το πρόβλημα. Μας βοήθησε ο αντιπεριφερειάρχης κ.Μητροπουλος και τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Ο δρόμος θα κλείσει για τουλάχιστον 10 μέρες, όπως μας είπαν οι μηχανικοί της ΠΕ Ηλείας, και ευελπιστούμε να ανοίξει το συντομότερο γιατί ο κόσμος δεν θα έχε πρόσβαση να περάσει. Τουλάχιστον δέκα μέρες κλειστός. Για μένα θέλει είτε αερογέφυρα είτε άλλη χάραξη. Άλλη γιατρειά δεν παίρνει», επισήμανε ο κ. Πρασσάς.

Πηγή: patrisnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης