Φάκελος με οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες που αφορά σε ύποπτη μεταφορά φορτίων από νταλίκες στον ΧΥΤΑ Βόλου, κατατέθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου από τους «6» ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Βόλου. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, το υλικό που προήλθε από άγνωστο αποστολέα και παρελήφθη από τον Δημοτικό Σύμβουλο Ιάσονα Αποστολάκη, φέρεται να έχει καταγεγραμμένα σε βίντεο μεγάλο αριθμό δρομολογίων φορτηγών που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, τα οποία ξεφορτώνουν αγνώστου προελεύσεως φορτία στον ΧΥΤΑ Βόλου. Τα δρομολόγια μάλιστα φέρεται να γίνονται Κυριακή, ημέρα κατά την οποία η υπηρεσία δεν λειτουργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr το ίδιο υλικό που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, κοινοποιήθηκε στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Ιάσονας Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματαθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Ιωάννης Μολοχίδης αναφέρουν:

«Την Τρίτη 26/07/2016 απεστάλη ,από άγνωστο αποστολέα, στον Δημοτικό μας Σύμβουλο Αποστολάκη Ιάσονα ,σε στικάκι, φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό που αναφερόταν στον ΧΥΤΑ του Δήμου μας. Μετά από απόφαση των παρακάτω υπογεγραμμένων Δημοτικών Συμβούλων Βόλου το υλικό κατατέθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, με κοινοποίηση προς κάθε αρμόδια Δημόσια Αρχή για περαιτέρω ενέργειες. Η κίνηση αυτή κρίθηκε από εμάς υποχρεωτική και απολύτως επιβεβλημένη καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο υλικό, αφορά στην υγεία των πολιτών αλλά και στη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Η εικόνα απορριμμάτων που δεν προσομοιάζουν οπτικά σε συνήθη αστικά απόβλητα και με άγνωστη, σ’ εμάς αλλά και σε ειδικούς, τη σύνθεσή τους, είναι , κατά την άποψή μας, αιτία επισταμένης διερεύνησης από τις αρμόδιες Αρχές ως προς το είδος τους και άρα τη δυνατότητα εναπόθεσής τους στο χώρο του ΧΥΤΑ. Επιπλέον με βάση τη δέσμευσή μας για ενημέρωση και διαφάνεια αλλά με σοβαρότητα , απολύτως εξακριβωμένα στοιχεία και χωρίς καμιά διάθεση δημιουργίας πανικού στη τοπική μας κοινωνία, ο δρόμος που επιλέξαμε ήταν μονόδρομος.

Αναμένουμε λοιπόν, όπως πρέπει ,τα συγκεκριμένα πορίσματα και κινήσεις των φορέων στους οποίους κοινοποιήθηκαν ήδη ή θα κοινοποιηθούν άμεσα τα στοιχεία, που πλέον είναι και οι μόνοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι να δώσουν απαντήσεις επί των προηγουμένων στον Λαό του Βόλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης