Ακόμη μία υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας αποκαλύπτει νέα έκθεση-καταπέλτης των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, η οποία αποτυπώνει τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, που τελεί υπό κατάληψη.

Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την υγεία των προσφύγων όσο και για τη δημόσια υγεία, καθώς τα λύματα πλημμυρίζουν τους δρόμους γύρω από το υπό κατάληψη κτήριο και αποτελούν εστία μόλυνσης για όλη την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας δεν μπήκαν στο κτήριο, καθώς τελούσε υπό κατάληψη, η εικόνα που αποτυπώνεται για τη γύρω περιοχή είναι τραγική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στην έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Στην οδό Έβανς υπήρχε μεγάλη ποσότητα στάσιμων κι δύσοσμων υδάτων τα οποία έρεαν σε όλους τους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα να γίνεται δυσχερής η παραμονή μας στην περιοχή. Επιπλέον λόγω των στάσιμων υδάτων υπήρχε μεγάλος αριθμός από κουνούπια τα οποία επιβαρύνουν τον περιβάλλοντα χώρο, επιτείνοντας το πρόβλημα δημόσιας υγείας που έχει δημιουργηθεί. Αναφορικά με τον πίσω ακάλυπτο χώρο υπήρχε μικρή ποσότητα απορριμμάτων (πλαστικά και αλουμινένια κουτιά, χαρτιά)τα οποία ρίχνουν οι καταληψίες από τα μπαλκόνια του κτηρίου».

Η έκθεση καταλήγει επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση για τη δημόσια υγεία:

«Τονίζεται ότι πέραν της αισθητικής ρύπανσης η επί μακρόν παραμονή των απορριμμάτων συμβάλλει στην επιτάχυνση διεξαγωγής αερόβιων και αναερόβιων διεργασιών (αύξηση μολυσματικού φορτίου) και στην εκδήλωση κινδύνων μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών παρουσία φορέων μετάδοσης. Θα πρέπει να γίνει εντοπισμένη προνυμφοκτονία – εντομοκτονία ώστε να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός των ώριμων κουνουπιών τα οποία έχουν αναπτυχθεί στον περιβάλλοντα χώρο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: vimaonline

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης