Μία ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία δέχθηκε η Ένωση Καταναλωτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με προμήθεια πετρελαίου κίνησης των αυτοκινήτων του Δήμου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλονται ο τρόπος και η διαδικασία ανάθεσης προμήθειας καυσίμων από συγκεκριμένα πρατήρια και σε τιμές που δεν δικαιολογούν μια δημόσια υπηρεσία να προμηθεύεται πετρέλαιο κίνησης με την υψηλότερη τιμή της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ημέρα που ο Δήμος Αγρινίου προμηθεύει τα αυτοκίνητά του με πετρέλαιο κίνησης, η τιμή είναι της τάξεως του 1,69 ευρώ, 1,70 ευρώ, 1,72 ευρώ, όταν η χαμηλότερη τιμή στα πρατήρια της περιοχής είναι 1,48 ευρώ και η μέση τιμή είναι 1,54 ευρώ με βάση τις τιμοληψίες του παρατηρητηρίου τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Με βάση την καταγγελία και τις σκέψεις του καταγγέλλοντος, όταν ο Δήμος Αγρινίου έχει επιλέξει το πρατήριο που θα προμηθεύει τον εν λόγω δήμο με πετρέλαιο κίνησης, η τιμή στο συγκεκριμένο πρατήριο είναι κατά 0,20 ευρώ τουλάχιστον ανώτερη από την κατώτατη τιμή της ημέρας αλλά και από τις τιμές που το ίδιο ακριβώς πρατήριο πωλεί μετά τη λήξη της ανάθεσης.

Του θέματος επιλήφθηκε το ΙΝΚΑ και ο πρόεδρος του, κ. Λεχουρίτης, απέστειλε επιστολή στην εισαγγελία, ώστε να ερευνηθεί η όλη υπόθεση και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: aerasfm

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης