Ένοχος για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας κρίθηκε ιερέας από χωριό της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου, ο οποίος κάθισε τη Δευτέρα στο εδώλιο του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της πόλης, καθώς τον Νοέμβριο του 2008 είχε βάλει την παπαδιά σε αυτοκίνητο, την οδήγησε σε κοντινή περιοχή και τη χτύπησε, ενώ κατόπιν δεν φρόντισε για την περίθαλψή της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν προηγηθεί κι άλλα περιστατικά, για τα οποία μίλησε γειτόνισσα που κατέθεσε, λέγοντας ότι η παπαδιά τής είχε εξομολογηθεί ότι ο ιερέας την είχε χτυπήσει. Άγνοια, ωστόσο, για όσα είχαν συμβεί δήλωσε η οικογένεια της πρεσβυτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιερέας κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή, όμως αθωώθηκε για τις υπόλοιπες πράξεις που του είχαν καταλογιστεί (ότι είχε υπεξαιρέσει την αστυνομική ταυτότητα της γυναίκας καθώς και τα κοσμήματά της, αλλά και για απειλή, όπως ερμηνεύθηκε η φράση προς την πεθερά του «για ό,τι πάθει η κόρη σου δεν θα φταίω εγώ»).

Το ζευγάρι, πάντως, εμφανίστηκε μαζί στο δικαστήριο. Ο ιερέας έχει πια φύγει από το χωριό όπου ζούσαν μέχρι πρότινος και πλέον λειτουργεί σε άλλο χωριό.

Πηγή: Cretalive.gr
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης