Βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο και Βορειοδυτικό Αιγαίο, καθώς και ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Κρήτης, περιμένουμε την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα προς Πέμπτη καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν εκ νέου στις Σποράδες, στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και στη Βόρεια Εύβοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 23 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά οι μέγιστες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Ζεστό και υγρό καιρό με λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παράκτια τμήματα οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης