Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και βελτίωση του καιρού το βράδυ, περιμένουμε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου, Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι επίσης συννεφιασμένος με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και νότια. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Σύμφωνα με το Meteo, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 25 βαθμούς στην Ήπειρο, από 15 έως 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 βαθμούς και στην Κρήτη τους 30 με 31 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι , ενισχυόμενοι το βράδυ στο Μυρτώο σε ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στα νοτιότερα πελάγη θα επικρατήσουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν σε μέτριους.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής, περιμένουμε τη Μεγάλη Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, και βελτίωση το βράδυ, περιμένουμε τη Μεγάλη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης