Μια… πρωτότυπη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινός, καθώς δεν κάθισε στις πρώτες θέσεις στην εξέδρα των επισήμων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Η ερώτηση αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Βούτση

ΘΕΜΑ: Παραβίαση πρωτοκόλλου επισήμων προσκεκλημένων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις πρόσφατες δημόσιες εκδηλώσεις στη Ρόδο για την Εθνική Επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, τα προσκεκλημένα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου βρέθηκαν προ της δυσάρεστης εκπλήξεως της μη τήρησης – υπό οποιαδήποτε έννοια – του ισχύοντος πρωτοκόλλου των επισήμων προσκεκλημένων (ΦΕΚ 1488/2006) από τον υπεύθυνο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στην εξέδρα των επισήμων οι Βουλευτές του Νομού τοποθετήθηκαν πίσω από τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των συμβουλίων, στρατιωτικούς, αστυνομικούς κλπ. Αναμφισβήτητα έγινε εσκεμμένη και σκόπιμη μη εφαρμογή του πρωτοκόλλου για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου το 1947, με προφανή στόχο την υποβάθμιση στα μάτια του κόσμου του ρόλου του βουλευτή.

Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Κατά πόσον η εσκεμμένη υποβάθμιση του ρόλου του βουλευτή με τη μη εφαρμογή του πρωτοκόλλου συνιστά παράβασή καθήκοντος εκ μέρους του Περιφερειάρχη;

2. Τι θα πράξει ο Υπουργός προκειμένου να υποχρεώσει τον Περιφερειάρχη στην αυστηρή εφαρμογή του ισχύοντος πρωτοκόλλου;

Ο ερωτών βουλευτής
Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης