Η μεγάλη γιορτή της σκυτάλης, που άρχισε εφέτος με τα Street Relays που ήδη έχουν αγκαλιαστεί από τον κόσμο, θα ολοκληρωθεί για το 2014 στον Πειραιά στις 16 Νοεμβρίου και ήδη το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έχει φορέσει τα καλά του για να υποδεχτεί τους δημότες του και όχι μόνο σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού.

Ο Πειραιάς είναι πανέτοιμος λοιπόν να διοργανώσει τον έκτο και τελευταίο αγώνα της σειράς Street Relays, μια νέα πρωτοποριακή διοργάνωση αγώνων σκυταλοδρομιών, που διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε στη Ραφήνα, ακολούθησαν η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, τα Ιωάννινα και τη σκυτάλη θα πάρει στις 2 Νοεμβρίου ο Βόλος λίγο πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος στο λιμάνι του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία στάση των Street Relays και τα Kids Relays λοιπόν θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι (από τις 10:30 έως τις 13:30).

Τα Street Relays είναι αγώνες 4×2500 μ. και 2×5000 μ. και τα Kids Relays αγώνες 4×100 μ. και 4×200 μ.

Στο υπέροχο νεοκλασικό ανακαινισμένο αίθριο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών παρουσία, μεταξύ άλλων, του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και πλειάδας κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον λόγο πήρε πρώτος ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά ότι ο Πειραιάς, μια πόλη αθλητική με πολύ μεγάλα σωματεία, που έχει αναδείξει πληθώρα Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων πρωταθλητών, έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες. Λίγες μέρες μετά το City Run λοιπόν, με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε και συμμετέχουμε στα Street Relays. Όταν συζητούσαμε για τη διοργάνωση των Relays, βρήκα τον αγώνα πολύ ενδιαφέροντα, καθώς δεν χρειάζεται να είσαι αθλητής για να συμμετάσχεις και επιπλέον δίνει τη δυνατότητα σε φίλους ή οικογένειες να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε μια πολύ ωραία διαδρομή.

Το τρίπτυχο συνέργειες, εθελοντισμός και συμμετοχή είναι για μένα πολύ σημαντικό ώστε να αναπτυχθούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Εμείς παίρνουμε τη σκυτάλη και συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση και ομαδικό πνεύμα, τρέχουμε για να λύσουμε τα προβλήματα της πόλης.

Καλούμε όλους τους Πειραιώτες να συμμετάσχουν στα Street Relays και για έναν επιπλέον λόγο. Μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο “Αργώ”, σωματείο ναυτικών γονέων παιδιών ΑμεΑ. Ο Πειραιάς έχει πάρα πολλά αθλητικά σωματεία. Αν το καθ’ ένα από αυτό λάβει μέρος με μια ομάδα, τότε οι 400 συμμετοχές που είναι το όριο θα ξεπεραστούν και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τους χωρέσουμε όλους!

Είμαι βέβαιος ότι ο αγώνας θα στεφθεί με επιτυχία και ότι στον Πειραιά θα συνεχίσουμε να τρέχουμε, να αθλούμαστε. Ευχαριστώ όσους υποστηρίζουν τέτοιους είδους πρωτοβουλίες και βέβαια την Τροχαία Πειραιά που θα μας βοηθήσει στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις» τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά που δεν έκρυψε παράλληλα ότι το μεγάλο του αθλητικό στοίχημα είναι να μπορέσει να δημιουργήσει το «σπίτι του στίβου» και στον Πειραιά.

«Είναι ντροπή η πόλη μας να μην έχει το δικό της χώρο για να προπονούνται οι χιλιάδες αθλητές του στίβου που έχει ο Πειραιάς και τα σωματεία του. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, διότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χώροι, αλλά είναι πάντα στο μυαλό και στη σκέψη μας. Δεν το έθεσα ούτε καν προεκλογικά γιατί δεν ήθελα να φαίνεται σαν μια υπόσχεση που δεν είναι στο χέρι μου μόνο να την υλοποιήσω. Απλά το θέμα είναι σοβαρό και αναζητούμε το χώρο, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε τα θεμέλια στο όνειρο χιλιάδων συμπολιτών μας» τόνισε χαρακτηριστικά θυμίζοντας ότι στην παρούσα φάση έχει ξεκινήσει το πρότζεκτ για την ανακαίνιση του «Θεμιστόκλειου».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης