Δήλωση για τον θάνατο του ακαδημαϊκού Εμμανουήλ Κριαρά έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Αποχαιρετούμε με βαθύ σεβασμό τον Εμμανουήλ Κριαρά, που έφυγε πλήρης ημερών όντας πάντα ενεργός πολίτης, προοδευτικός διανοούμενος, αυθεντικός δάσκαλος και ακαταπόνητος ερευνητής. Η γλώσσα, η παιδεία και η ελευθερία ήταν η πνευματική επικράτεια του Κριαρά που και μόνο το Λεξικό του φτάνει να τον καταγράψει ανεξίτηλα στην Ιστορία του Έθνους» σημειώνει ο κ. Βενιζέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ας μου επιτραπεί να πω σε προσωπικό τόνο πως ήταν για μένα μοναδική εμπειρία μαθητείας η συνεργασία μας, πριν τριάντα περίπου χρόνια, στη μεταφορά του κειμένου του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων στη δημοτική» προσθέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Ο Εμμανουήλ Κριαράς είχε αποκτήσει εδώ και πολλά χρόνια εμβληματικές διαστάσεις που δεν μπόρεσαν ευτυχώς να κρύψουν την ανθρωπιά και την τρυφερότητά του που ανέβλυζαν μέσα από τη γοητευτική αφήγηση της μακράς και πολυκύμαντης ζωής του» καταλήγει στη δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης: «Έφυγε» ο Εμμανουήλ Κριαράς
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014, 00:25

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης