Από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου θα δέχεται ο ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά τις αιτήσεις επιχειρήσεων που σχεδιάζουν να προσλάβουν επιδοτούμενους ανέργους σε θέσεις πλήρους απασχόλησης λαμβάνοντας ως επιχορήγηση το επίδομα ανεργίας (360 ευρώ).

Το νέο πρόγραμμα θα «ανοίξει» συνολικά 10.000 θέσεις με δικαιούχους της «επιταγής επανένταξης» επιδοτούμενους άνεργους που θα αποφασίσουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες τις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 10 άτομα σε πλήρη απασχόληση και δεν έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού τους κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι επιδοτούμενοι άνεργοι στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της τακτικής επιδότησης ανεργίας και τουλάχιστον 5 μήνες ή 2 μήνες, αν είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Το πρώτο στάδιο διαρκεί όσο και το υπολειπόμενο διάστημα τακτικής επιδότησης, ενώ το δεύτερο στάδιο ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου και διαρκεί 12 μήνες.

Ως ποσό επιχορήγησης για το δεύτερο στάδιο του προγράμματος ορίζεται το ποσό των 360 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης και μέχρι 25 ημερομίσθια τον μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης