«Οι γονείς μου ήταν αυτοί που μου έμαθαν πως ό,τι δεν είναι δικό σου δεν σου ανήκει». Με αυτήν τη φράση, που «κουβαλάει» αξίες ζωής σφυρηλατημένες πάνω στον οικογενειακό ιστό, ο 44χρονος οδηγός υπεραστικού λεωφορείου Θεμιστοκλής Κοσμίδης εξηγεί γιατί δεν σκέφθηκε στιγμή να κρατήσει το τσαντάκι με το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρήκε στο λεωφορείο του.

Ο ίδιος παρέδωσε το τσαντάκι στην αστυνομία προκειμένου να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του, έναν 30χρονο Αφγανό μετανάστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν στις 3 Μαρτίου, όταν ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης, οδηγός στα ΚΤΕΛ Κιλκίς, έλαβε ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό του στα κεντρικά γραφεία για μια σακούλα που αναζητούσε ζευγάρι μεταναστών. «Σταμάτησα και έψαξα παρά το γεγονός ότι είχαν επιβιβαστεί αρκετοί στο λεωφορείο. Αλλά σακούλα δεν βρέθηκε» λέει ο 44χρονος.

«Μόλις έφτασα στον προορισμό μου και αφού κατέβηκαν όλοι οι επιβάτες, ξαναέψαξα, αλλά δεν εντόπισα σακούλα. Και πάνω στην απογοήτευση, ανάμεσα σε δύο καθίσματα, είδα σφηνωμένο ένα τσαντάκι στις διαστάσεις μεγάλου πορτοφολιού» προσθέτει, εξηγώντας πως ήταν «…λίγο η μετάφραση λίγο το σπασμένο τηλέφωνο, τελικά η σακούλα ήταν τσαντάκι, όπως αποδείχτηκε».

Το τσαντάκι, το οποίο εκτός από κάρτες παραμονής κι άλλα έγγραφα που ανήκαν στον 30χρονο Αφγανό περιείχε και το ποσό των 5.500 ευρώ, παρέδωσε ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης στους αστυνομικούς, οι οποίοι, ύστερα από την απαραίτητη διασταύρωση στοιχείων, το επέστρεψαν στον κάτοχό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης