Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι της Θεοδώρας Ζέμπερη, η οποία την Τετάρτη βρέθηκε δολοφονημένη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε  στον Ιερό Ναό Αγίου Ισιδώρου και η ταφή της 32χρονης στο Β’ Νεκροταφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τραγικές φιγούρες ο πατέρας της Δώρας που φώναζε: «Κόρη μου κορούλα μου, σε έχασα, πιάστε τον δολοφόνο, θα τον κάνω κομμάτια», προκαλώντας όμως την οργή της αδελφής της νεκρής που φώναζε «πάρτε τον από εδώ, αλήτη εσύ την έφαγες, έχεις το θράσος να έρχεσαι στην εκκλησία»…

Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών

Την ίδια ώρα, τον γρίφο της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού προσπαθούν να λύσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., οι έρευνες των οποίων προσανατολίζονται σε πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντός της, ενώ, πλέον, εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο της ληστείας, καθώς ο δράστης πήρε την τσάντα της άτυχης κοπέλας.

Κύκλοι αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο ΑΠΕ, δήλωσαν πως «έως αυτήν την ώρα τουλάχιστον δεν έχει προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμων του φιλικού περιβάλλοντος της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο. Παράλληλα, εξετάζουμε, εκτός των άλλων, και την εκδοχή της ληστείας. Ο δράστης πήρε την τσάντα της, με όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής. Οι έρευνες που διενεργούνται είναι σε πλήρη εξέλιξη». 

Τη σκότωσε με 14 μαχαιριές

Ενδεικτικό στοιχείο του μένους του δράστη είναι ότι της κατάφερε 14 μαχαιριές σχεδόν σε όλο της το σώμα, ενώ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα έφερε αμυντικά τραύματα, που δείχνουν ότι προσπάθησε να προφυλαχθεί. Η 32χρονη είχε πάει στο νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι σε τάφο στενού της φίλου, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα, πριν από λίγους μήνες.

Η άτυχη γυναίκα, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε, σύρθηκε για λίγα μέτρα, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τον δράστη, αλλά εκείνος την πρόλαβε και τη μαχαίρωσε πάλι. Τη Δώρα Ζέμπερη είδε ιερέας του κοιμητηρίου την ώρα που ξεψυχούσε πάνω σε έναν τάφο.

«Αυτός δεν είναι πατέρας, είναι τέρας»

Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών είναι σε εξέλιξη, η αδελφή της Δώρας ξεσπά στα social media με πολύ ασυνήθιστο τρόπο. Χαρακτηρίζει τον πατέρα της «τέρας» και εξηγεί πως τα τελευταία χρόνια η 32χρονη πλήρωνε αγόγγυστα τα χρέη του.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στο Facebook ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και καταγγέλλει τη συμπεριφορά του γονιού.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος πατέρας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό την Πέμπτη, άφησε να εννοηθεί πως η δολοφονία της κόρης του εδράζεται στο επαγγελματικό της περιβάλλον, καθώς ήταν ελεγκτής της Α’ ΔΟΥ Πειραιά. Μάλιστα, επεσήμανε, για να διαψευστεί αμέσως μετά από τις αστυνομικές αρχές, πως η 32χρονη διαχειριζόταν ακόμη και υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ. Όμως, οι διωκτικές αρχές εξαρχής αμφισβήτησαν τα λόγια του, καταλήγοντας πως η επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος δεν δικαιολογούσε μία τέτοια εκδοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης