Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κατά παραγγελίες συμβόλαια θανάτου, ληστείες, εκβιάσεις και ένοπλες ληστείες σε τράπεζες προχώρησε η αστυνομία. 

Πρόκειται για την οργάνωση που εμπλέκεται στην εν ψυχρώ δολοφονία ενός ζευγαριού μέσα στο σπίτι τους στο Περιστέρι τον περασμένο Φεβρουάριο, μπροστά στα μάτια του 28χρονου γιου τους και της 17χρονης κόρης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ένας 29χρονος Αλβανός, δύο Έλληνες 32 και 20 ετών που συγκροτούν τους φυσικούς αυτουργούς καθώς και ένας 46χρονος Αλβανός, ο οποίος μαζί με ένα ακόμη ομοεθνή του -ο οποίος αναζητείται-, αποτελούν τους εντολείς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του ζευγαριού.



Τα χρέη και η παραγγελία θανάτου

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο ηθικοί αυτουργοί χρωστούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό στο 53χρονο θύμα και για τον λόγο αυτό έδωσαν την παραγγελία για τη δολοφονία τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του, με χρηματική αμοιβή 30.000 ευρώ για τον καθένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 53χρονος είχε επαφές με άγνωστους ομοεθνείς του που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης, ενώ με κάποιους από αυτούς είχε και οικονομικές διαφορές.

Στο πλαίσιο των ερευνών, διακριβώθηκε ότι οι διαφορές αυτές, αποτέλεσαν και το λόγο που οι φυσικοί αυτουργοί διέπραξαν τη διπλή ανθρωποκτονία κατά παραγγελία που δόθηκε από τους ηθικούς αυτουργούς. Μάλιστα προκειμένου να μην υπάρξουν μάρτυρες, δολοφόνησαν και τη σύζυγό του.

Ενδεικτικό είναι ότι οι δράστες πριν την τέλεση του εγκλήματος είχαν επικοινωνίες τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους ηθικούς αυτουργούς για τη λήψη εντολών, ενώ μετά την τέλεση αυτού, ενημέρωσαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της πράξης τους, προκειμένου να τους καταβληθεί το προσυμφωνημένο χρηματικό αντίτιμο.

Έρευνες σε Αττική και νησιά

Στις 10 Οκτωβρίου συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες σε Αττική και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που είχαν ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών, τον εντοπισμό και σύλληψη των τεσσάρων εκ των πέντε μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Κάποια μάλιστα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν:

– Ο 29χρονος Αλβανός που συνελήφθη έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για τα αδικήματα -μεταξύ άλλων- της ληστείας, των κλοπών κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησία, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

– Ο 53χρονος Αλβανός που αναζητείται έχει κατηγορηθεί για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η δραστηριότητα της οποίας συνίσταται στη διάπραξη κατά παραγγελία ανθρωποκτονιών, καθώς και στην τέλεση ληστειών και εκβιάσεων, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Το χρονικό του άγριου εγκλήματος

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα βρέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου αστυνομικοί στην περιοχή του Περιστερίου.

Άγνωστοι εισέβαλαν στις 02.05 σε διώροφη κατοικία μιας τετραμελούς οικογένειας, αλβανικής καταγωγής. Ειδικότερα, δύο άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στην οικία της οικογένειας, στην οδό Ολύμπου και πυροβόλησαν στο κεφάλι τη γυναίκα, 50 ετών, καθώς και τον 53χρονο σύζυγό της.

Νεκρή είναι η 50χρονη μητέρα, ενώ ο 53χρονος σύζυγός της, ο οποίος νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο, είναι κλινικά νεκρός. Κατά την είσοδο των δραστών στο σπίτι, ο 27χρονος γιος της οικογένειας (ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα) ξύπνησε και όταν πήγε να δει τι συμβαίνει, ένας εκ των ενόπλων τον τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο στη γνάθο. Στο δωμάτιο βρισκόταν και η 17χρονη αδερφή του.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης