Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ζωντανή εικόνα από την κίνηση στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ σε ισχύ βρίσκονται αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της χώρας. Το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς διεξάγονταν ομαλά, ωστόσο, από το μεσημέρι η κίνηση ωστόσο ολοένα και αυξάνεται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα διόδια του Ρίου στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ έχει σχηματιστεί ουρά 30 χιλιομέτρων.

Πιο αναλυτικά, ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από τις 15.00 στην Εθνική Οδό με σημείο αφετηρίας της κίνησης τον κόμβο στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας. Μεγάλος είναι ο όγκος οχημάτων και στην Εθνική οδό Αντίρριου-Ιωαννίνων με αποτέλεσμα η κίνηση να γίνεται με μεγάλη δυσκολία με αργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με την Τροχαία Μεσολογγίου η κυκλοφοριακή συμφόρηση σταματά στον κόμβο Περιθωρίου, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο. Εκατοντάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί για ώρες στην κίνηση με τους άνδρες της Τροχαίας να βρίσκονται επί ποδός για να διευκολύνουν τη διέλευσή τους και να αποτρέψουν τυχόν ατυχήματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του onairnews.gr:

Αυξημένη είναι και η κυκλοφορία από το μεσημέρι στην Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς την Αθήνα και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι «οπλισμένοι» με υπομονή. Σύμφωνα με το thebest.gr, κατά διαστήματα παρατηρούνται μεγάλες ουρές οχημάτων στα διόδια του Ρίου, ωστόσο η Τροχαία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διευκόλυνση των εκδρομέων. Ήδη και καθώς η ροή των οχημάτων αυξάνει, η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, προχωρεί στο ύψος του Αιγίου, στην παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας στην κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται και έξω από τη Λαμία. Από νωρίς το πρωί, άνδρες της τροχαίας Λαμίας ρυθμίζουν την κυκλοφορία στα φανάρια της Ξηριώτισσας, όπου και πάλι σημειώνονται καθυστερήσεις στην κίνηση των οχημάτων από Καρδίτσα και Τρίκαλα.
 
Φωτογραφία από τα διόδια της Αγίας Τριάδας

«Εχθρός» ο καιρός

Δυστυχώς, η κακοκαιρία που πλήττει αρκετές περιοχές της Ελλάδας -καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις και η απροσεξία- είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν και αρκετά τροχαία δυστυχήματα, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, νεφώσεις με βροχές αναμένονται σήμερα σε όλη τη χώρα. Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ υπάρχει και ισχυρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Πιο αναλυτικά, οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε Δυτικούς-Νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ και προς το βράδυ σε Δυτικούς με μικρή περαιτέρω εξασθένιση. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στην περιοχή των Κυκλάδων θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στην ανατολική Κρήτη, και την θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου και Ρόδου οι θα άνεμοι θα είναι Δυτικής διεύθυνσης 2 έως 3 μποφόρ ασθενέστεροι. Το βράδυ οι άνεμοι στο τρίγωνο Καρπάθου-Ρόδου-Σάμου θα στραφούν σε Νοτίους 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Δυτικές και Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική η αρχικά αραιή νέφωση θα πυκνώσει από το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμου θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 4 μποφόρ. Προς το βράδυ θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να φτάσει τους 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης και θα σημειωθούν βροχές κυρίως τις πρώτες ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς.

Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας

Η Τροχαία, που βρίσκεται σε ετοιμότητα, έχει λάβει αυξημένα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τρίτη, ισχύει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, για το ρεύμα εισόδου, έως τις 21.00, ως εξής:

– Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

– Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και τη Δευτέρα του Πάσχα: Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, περισσότερα από 80.000 οχήματα πέρασαν από την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και 52.000 από την Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης