Με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη Θεσσαλονίκης τάσσεται υπέρ της δημιουργίας του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο και χαιρετίζει την εξαγγελία και την πρόταση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας.

Στο ομόφωνο ψήφισμα αναφέρεται -μεταξύ άλλων- πως «το συγκεκριμένο οικόπεδο 45 περίπου στρεμμάτων στο Φίλυρο έχει όλες τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού και ιδιοκτησιακού καθεστώτος ώστε να μην υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις σε μια τόσο σημαντική υποδομή Yγείας, για την οποία μάλιστα υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Η γεωγραφική του θέση είναι απολύτως ιδανική για την εξυπηρέτηση του συνόλου της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης λόγω της προνομιακής πρόσβασης, μιας και απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από τη διασταύρωση του περιφερειακού στον κόμβο Νεάπολης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, τονίζεται πως «το Παιδιατρικό Νοσοκομείο μπορεί ιδανικά να ολοκληρώσει το παζλ ενός “νοητού άξονα υγείας” της Θεσσαλονίκης που ξεκινάει από το Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, το Στρατιωτικό Νοσοκομείο “424” και θα καταλήγει στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” που εδώ και δεκαετίες λειτουργεί στην τοπική Κοινότητα της Εξοχής του δήμου μας με απόλυτη επιτυχία».

Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δηλώνει πως «ολόκληρη η Θεσσαλονίκη καλωσορίζει τη σχετική εξαγγελία για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου”, προσθέτοντας πως «το Φίλυρο επιλέχθηκε σωστά με βάση το οικόπεδο ιδιοκτησίας του Υπουργείου Υγείας, κάτι που θα μηδενίσει τον χρόνο έναρξης της κατασκευής του. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος για νοσοκομείο και το οικόπεδο κατάλληλο, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης