Δεν προβλέπεται στην παρούσα φάση ανακατανομή των θέσεων απασχόλησης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που θα υλοποιηθεί στον δήμο Ορεστιάδας, παρά την επέκταση του προγράμματος σε όλους τους δήμους της χώρας.

Το αρχικό πλάνο περιελάμβανε 51 δήμους που είχαν επιλεγεί βάσει συγκεκριμένων στοιχείων μακροχρόνιας ανεργίας, ωστόσο ο σχεδιασμός τροποποιήθηκε και συμπεριέλαβε το σύνολο των δήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η κατανομή που ανακοινώθηκε προβλέπει τη δημιουργία 105 θέσεων απασχόλησης, οκτάμηνης διάρκειας, στον δήμο Ορεστιάδας και ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εργασίας, δεν θα επηρεαστεί από την επέκταση του προγράμματος.

Ο δήμος έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατάρτιση του σχεδίου δράσης που θα υποβάλλει προς αξιολόγηση και έγκριση, σύμφωνα με το οποίο, το βάρος δίνεται στη συντήρηση και τον ευπρεπισμό δημοτικών σχολείων και δημοτικών κτιρίων καθώς και σε κοινωνικές δομές και δράσεις. Από το πρόγραμμα έχει αποκλειστεί ο τομέας της Καθαριότητας.

Όσον αφορά την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις απασχόλησης στους 34 δήμους της δεύτερης φάσης του προγράμματος, στην οποία ανήκει και ο δήμος Ορεστιάδας, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μεταφέρεται τελικά για Ιούλιο-Αύγουστο και η ανάληψη καθηκόντων όσων επιλεγούν, υπολογίζεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ert.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης