Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του Αντεισαγγελέα κατά της αθωωτικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκε ο Τάσος Θεοφίλου.

Στις 8 Ιουλίου 2017 και ύστερα από πέντε χρόνια στη φυλακή ο Τ. Θεοφίλου αθωώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε για το σύνολο των κατηγοριών και συγκεκριμένα για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή-προμήθεια-κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων κ.ά.

O Τ. Θεοφίλου κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε ληστείας τράπεζας στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012, κατά την οποία υπήρξε ένας νεκρός.

Συνελήφθη στην Αθήνα και δικάστηκε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί τρομοκρατίας (187Α).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, αλλά και την έφεσης, το μόνο στοιχείο που παρουσιάστηκε εναντίον του, ήταν ένα καπέλο, το οποίο μάλιστα δεν υπήρχε στα αρχικά ευρήματα της ληστείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης