Εργαλείο που αποτελεί ουσιαστική τομή στη λειτουργία της διοίκησης και του περιβάλλοντος χαρακτήρισε τους δασικούς χάρτες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα στα Χανιά, σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου για τους δασικούς χάρτες.

«Είναι μια απαραίτητη βάση όχι μόνο για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, αλλά και για να διοργανώνονται όλες οι δραστηριότητες της υπαίθρου, να υπάρχει ασφάλεια δικαίου στις συναλλαγές και να γίνεται σωστά ο αναπτυξιακός σχεδιασμός», τόνισε ο κ Φάμελλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επισήμανε ότι το εργαλείο των δασικών χαρτών αποκαλύπτει πολλά προβλήματα που υπάρχουν συσσωρευμένα στη χώρα, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο και τη διαχείριση της γης.

Όπως είπε: «Εμείς αποφασίσαμε να δώσουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο να γίνουν πολλές νομοθετικές αλλαγές, έτσι ώστε οι δασικοί χάρτες να αποτελέσουν επιτέλους την αρχή μιας κανονικότητας στην ύπαιθρο».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, σήμερα βρίσκεται σε ανάρτηση περίπου το 35% των δασικών χαρτών της χώρας, ενώ την επόμενη περίοδο δημοπρατείται η εκπόνηση των υπόλοιπων χαρτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε μέχρι το 2019 να έχουμε ολοκληρώσει αυτή την εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα. Ξέρουμε ότι δεν είναι κάτι απλό. Είναι μια πολύ μεγάλη πολιτική αλλαγή στην ουσία της λειτουργίας της χώρας», τόνισε.

Από τα Χανιά, ο κ. Φάμελλος ζήτησε τη συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να προχωρήσει η όλη διαδικασία προς όφελος των πολιτών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης