Την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με ρυθμίσεις για θέματα λειτουργίας των ΟΤΑ.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον υπουργό, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πάνω από 100 άρθρα και λύνει ζητήματα που απασχολούν τους ΟΤΑ.

Μεταξύ αυτών, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης και οι ρυθμίσεις για την είσπραξη χρεών φυσικών, νομικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους δήμους, και όπως είπε θα είναι μια «ευνοϊκή ρύθμιση με πολλές δόσεις αποπληρωμής», που θα φέρει ροή εσόδων προς τα ταμεία των δήμων.

Επίσης θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις που θα δίνουν λύσεις σε χρόνια ζητήματα των εργαζομένων που αφορούν την κατοχύρωση μιας σειράς επιδομάτων και παροχών. Οπως το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση αν υπάρχει η έγκριση των θεσμών για την προώθηση και ψήφιση του νομοσχεδίου ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ετοιμάζεται εδώ και ένα χρόνο και δίνει λύσεις σε σημαντικά θέματα.

«Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, είπε, αλλά “μηδέ προ του τέλους μακάριζε”» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης ρύθμιση για ένα πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης, την καταβολή αποζημίωση δηλαδή έξοδα μετακίνησης δημοτικών συμβούλων για τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, αλλά και την καταβολή αντιμισθίας στους αντιδημάρχους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης