Παγκόσμια διάκριση πέτυχε το σύστημα τηλεματικής του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα το σύστημα παροχής πληροφοριών μέσω σταθερού τηλεφώνου και μεγαφώνων σε επιλεγμένες στάσεις βραβεύθηκε στο 7ο ετήσιο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ηλεκτρονικό Κόμιστρο και Πληροφόρηση του Επιβατικού κοινού», που διεξήχθη πρόσφατα στο Λονδίνο, ως η πλέον καινοτόμο πρωτοβουλία και εφαρμογή στην πληροφόρηση του επιβατικού κοινού σε πραγματικό χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του συστήματος είναι η πληροφόρηση επιβατών που δεν είναι εξοικειωμένοι με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και ατόμων με προβλήματα όρασης, ηλικιωμένων κλπ.

Το σκεπτικό της επιτροπής για την υποψηφιότητα του ΟΑΣΘ, όπως δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου ήταν το εξής:

«Ο ΟΑΣΘ έχει αναπτύξει με επιτυχία μία υπηρεσία πληροφόρησης για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με προβλήματα όρασης. Με στόχευση αυτές τις μειονοτικές ομάδες, που συχνά λησμονούνται λόγω της βιασύνης για την δημιουργία νέων ηλεκτρονικών εφαρμογών, η εφαρμογή αυτή είναι εξαιρετικά αξιέπαινη. Αποτελεί ένα φανταστικό παράδειγμα για το πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην κοινωνική ενσωμάτωση σημαντικών τμημάτων του πληθυσμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης