Παναττική δράση για την Υγεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας -στα νοσοκομεία- για τα προβλήματα των υγειονομικών και των ασθενών έχουν εξαγγείλει για σήμερα σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία. Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη σωματείων που έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Στην παναττική δράση συμμετέχει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 11.00.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και μεταξύ άλλων ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργολαβικούς. Επίσης, αντιδρούν με την αξιολόγηση, η οποία, όπως αναφέρουν, «δεν έχει καμιά σχέση με τη βελτίωση υπηρεσιών και υπαλλήλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί) προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου και «κλείσιμο» της Λεωφ. Αθηνών – Κορίνθου στις 11.00. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στον χώρο της Ψυχικής Υγείας, κάνοντας λόγο για «συρρίκνωση, συγχώνευση, κατάργηση, μεταφορά ή μετακίνηση Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, κλείσιμο κλινικών, ή υπηρεσιών του νοσοκομείου».
Με τα ίδια αιτήματα το Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» προγραμματίζει για αύριο, Πέμπτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 08.00 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης