Πανδικαστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου (στις 13.00) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου της Αθήνας, με αντικείμενο τα θεσμικά ζητήματα της Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι πέντε δικαστικές ενώσεις, σκοπός της συγκέντρωσης είναι «η δημόσια ανάδειξη και συζήτηση των σοβαρών θεσμικών ζητημάτων της Δικαιοσύνης (απαξίωση του θεσμικού ρόλου των δικαστικών λειτουργών, μεγάλα κενά οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων, μεγάλες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων κ.λπ.)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ενώσεις που συμμετέχουν στην πανδικαστική συγκέντρωση είναι: η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ενώ δεν παίρνει μέρος η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, από τις 12.00 έως τις 15.00 θα διακοπούν οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων, ενώ μετά τη συγκέντρωση θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου.

Χ.Λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης