H Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ) διοργανώνει την Πανελλήνια Άσκηση Ομάδων Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 03-04/11/2012, στις πρώην εγκαταστάσεις της εταιρείας ΒΟΚΤΑΣ, στη Βάρη Αττικής.

H Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ) είναι μια ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (MKO) αποτελούμενη από ευαισθητοποιημένους εθελοντές πολίτες, οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις, την πείρα, το χρόνο και τις δυνάμεις τους όποτε παραστεί ανάγκη στο κοινωνικό σύνολο και όποτε ζητηθεί από την Πολιτεία. Εγγεγραμμένο μέλος στο μητρώο Eθελοντικών Oργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), συνεργάζεται και ενεργεί βοηθητικά προς τους επίσημους κρατικούς φορείς Έρευνας και Διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των επιχειρησιακών της μελών και θέλοντας να αξιοποιήσει στο έπακρο όλους τους εμπλεκόμενους -Κρατικούς και μη- φορείς Έρευνας και Διάσωσης, η ΕΟΔΑ διοργανώνει την Πανελλήνια Άσκηση Ομάδων Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών, η οποία φέρει το διακριτικό τίτλο «ΤΑΚ24».

Η μοναδικότητα της άσκησης αυτής είναι ότι η πλειοψηφία των φορέων Έρευνας και Διάσωσης (όπως, ΕΜΑΚ, Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, Ομάδες Πολιτικής Προστασίας, Το Χαμόγελο του Παιδιού και Ομάδες Έρευνας και Διάσωσης απ’ όλη την Ελλάδα) θα συνεπιχειρήσουν, στο ίδιο πεδίο, σε απόλυτη συνεργασία, σε αριθμό περιστατικών προσομοίωσης σεισμού σε αστικό πεδίο για ένα συνεχόμενο 24-ωρο, δοκιμάζοντας με τον τρόπο αυτό τις δυνάμεις τους, αναδεικνύοντας τις δυνατότητές τους, αλλά και ανακαλύπτοντας τυχόν αδυναμίες.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης