Στη δημοτική αγορά των Χανίων θα χτυπά την Παρασκευή και το Σάββατο η «καρδιά» της πανευρωπαϊκής γιορτής τοπικών αγορών «Love Your Local Market», η οποία είναι αφιερωμένη στη σημασία των τοπικών αγορών και διοργανώνεται για να τιμηθεί το κοινό που τις στηρίζει.

Στον εορτασμό, όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων, συμμετέχουν 19 χώρες και περισσότερες από 2.000 τοπικές αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας από τους στόχους της δημοτικής αρχής είναι η “εξωστρέφεια” των κρητικών προϊόντων και η συμμετοχή σε πανευρωπαϊκές γιορτές, οι οποίες θα προσελκύσουν αγοραστές των προϊόντων του τόπου μας, ενώ απώτερος στόχος μας είναι η πόλη μας να αποτελέσει γαστρονομικό προορισμό, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Γιάννης Μαράκης.

Όπως είπε, στη χώρα μας την καμπάνια στηρίζει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, με ανάλογες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στη Χαλκίδα.

Από τη μεριά της, η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη τόνισε ότι ο δημόσιος εορτασμός είναι μια ευκαιρία για ανθρώπους όλων των ηλικιών να γιορτάσουν τις τοπικές αγορές των πόλεών τους, ώστε να υπογραμμιστεί ο ρόλος που αυτές διαδραματίζουν στη διαφύλαξη της παράδοσης και του πολιτισμού, στην αναβάθμιση της ποιότητας της διατροφής και στην οικονομική ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπάθειά μας είναι η τόνωση της δημοτικής αγοράς, στο πλαίσιο της μνημειακής της αξίας» κατέληξε στην τοποθέτησή της η κα Περράκη.

Κάλεσμα για συμμετοχή των Χανιωτών και των επισκεπτών της πόλης στις εκδηλώσεις απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς Γιώργος Τραχαλάκης, προκειμένου, όπως επεσήμανε, «να στηριχθεί η δημοτική αγορά και τα ποιοτικά της προϊόντα».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 29 Μαΐου, από τις 18.00 έως τις 22.00, θα αναβιώσει το παραδοσιακό καφενείο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Ρόδο». Άνδρες και γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές θα σερβίρουν καφέδες, παραδοσιακά εδέσματα και ποτά στους επισκέπτες.

Παράλληλα, θα υπάρχει κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά.

Το Σάββατο, από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00, τοπικοί σεφ θα μαγειρεύουν μαζί με τους περαστικούς παραδοσιακές συνταγές χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα, ενώ θα υπάρχει ακόμα κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε., ο Δήμος Χανίων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης