Της Άντζελας Πεΐτση

Με ένα ξεχωριστό διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 90 χρόνων του Ιερού Ναού της Παναγίτσας, το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς και η Ένωση Βουρλιώτων Μικράς Ασίας, θα τιμήσουν την Παναγία τη Βουρλιώτισσα και τη συμβολή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις πανηγυρικές εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία της, η Φιλιώτισσα Φιλόλογος, Χάϊδω Μουστάκη.

Ως κεντρική ομιλήτρια των εκδηλώσεων θα αναπτύξει το θέμα «Η Παναγία η Βουρλιώτισσα». Με τον δέοντα σεβασμό προς την καταλυτική στάση των πόλεων της Μικράς Ασίας, οι κάτοικοι των οποίων από πολύ νωρίς είχαν δεχθεί τα μηνύματα της οργάνωσης και του ξεσηκωμού του Γένους, η ιστορικός Αρχοντία Παπαδοπούλου, θα μιλήσει για τη «Συμβολή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821».

Οι διοργανωτές διάνθισαν τις εκδηλώσεις με μουσικά ακούσματα από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γιάννη Καραλή και με παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα, Μικρασιατικά τραγούδια από τη χορωδία Μικρασιατών Καισαριανής ενώ το Θεατρικό Εργαστήρι του Συλλόγου Καισαριανής θα παρουσιάσει δρώμενα από την παραπάνω περίοδο σε σκηνοθεσία, Γιώτας Ευσταθίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο και τη Κυριακή 19-20 Μαρτίου από τις 19.00 το απόγευμα στο κτήριο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού και Διασποράς Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος (επί της οδού Δεκελείας 152 & Αττάλειας 2), στη Νέα Φιλαδέλφεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης