Μεγάλης έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, σε απόσταση… αναπνοής από τα επείγοντα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Κρήτης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε έκταση με ξερά χόρτα, γύρω από το ελικοδρόμιο του νοσοκομείου, πίσω από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ και λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πολύ γρήγορα επεκτάθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά τόσο την είσοδο του ΕΚΑΒ όπου σταθμεύουν τα ασθενοφόρα, όσο και την είσοδο για τα επείγοντα του νοσοκομείου. Μόλις οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ αλλά και οι νοσηλευτές είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν βγήκαν στο δρόμο με πυροσβεστήρες ανά χείρας προσπαθώντας να τις περιορίσουν μέχρι να φτάσουν στο σημείο τα δύο οχήματα της πυροσβεστικής, που στο μεταξύ είχαν φύγει από το κέντρο του Ηρακλείου με προορισμό τις Βούτες, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο.

Στο σημείο, όπως μετέφεραν στο prismanews.gr αυτόπτες μάρτυρες, επικράτησε πανικός και μεγάλη αναστάτωση. Η περιοχή γέμισε καπνούς ενώ στην είσοδος για τα έκτακτα η κατάσταση ήταν αποπνικτική. Την ίδια ώρα δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κινδύνευσαν να τυλιχθούν στις φλόγες.

Τελικά η φωτιά κατασβήστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το prismanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης