Η ΔΕΘ, η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα αλλά και τα νομοσχέδια των υπουργείων Ναυτιλίας και Παιδείας που θα κατατεθούν συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σήμερα το πρωί.

Στο τραπέζι έπεσε και το σχέδιο τόσο για την επέκταση τη υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όσο και για τις Πανελλήνιες, οι οποίες, όπως προκύπτει δεν θα καταργηθούν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον λόγο πήρε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου και η πρόταση της κυβέρνησης που θα έρθει προς διαβούλευση αφορά στη δομή του λυκείου και περιλαμβάνει την επέκταση της υποχρεωτικής σταδιακά σε Ά , Β´ και Γ´ του λυκείου (α’ και β’ Λυκείου αρχικά και στην γ’ Λυκείου σε βάθος διετίας).

Με αυτό τον τρόπο το σχολικό έτος 2019-20 η υποχρεωτική εκπαίδευση θα έχει επεκταθεί και στις τέσσερις βαθμίδες: προσχολική εκπαίδευση, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο.

Εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ ξανά με Πανελλήνιες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οσον αφορά τις Πανελλήνιες, όπως προκύπτει από το σχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, αυτές δεν καταργούνται αλλά αλλάζουν. Συγκεκριμένα, το παλιό σύστημα των Πανελληνίων θα αντικατασταθεί με ένα νέο μεικτό σύστημα στο οποίο θα προσμετρώνται κατά ένα ποσοστό οι συνολικές ενδοσχολικές επιδόσεις του μαθητή στη Γ´ λυκείου, αλλά και οι επιδόσεις του στις εξετάσεις που θα ακολουθούν για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι το ποσοστό που θα αναλογεί σε κάθε ένα από τα δύο σκέλη.

Τέλος, στο υπουργικό συζητήθηκαν και οι δασικές πυρκαγιές και η λήψη μέτρων πρόληψης για τις περιοχές που επλήγησαν σε όλη τη χώρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης