Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Περίπου 30 στελέχη του Λιμενικού Σώματος προχώρησαν στις 07.30 το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του Υπουργείου Ναυτιλίας, ζητώντας την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθών τους στα επίπεδα του 2012 και την επιστροφή των αναδρομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ζητούν να μην ισχύουν οι δυσμενείς διατάξεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, «οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω την καταβολή συντάξεων και εφάπαξ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη Δευτέρα και μετά την ακύρωση προγραμματισμένης συνάντησης του ΥΠΟΙΚ με αντιπροσωπεία των ένστολων, οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών προειδοποίησαν πως θα προχωρήσουν σε σειρά διαμαρτυριών, απαιτώντας άμεσες διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Στην ανακοίνωσή τους, υποστήριξαν ότι η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνάντηση ακυρώθηκε, «χωρίς να δοθεί συγκεκριμένη εξήγηση, διοχετεύοντας στον Τύπο διάφορα σενάρια δήθεν “λύσεων” και αντί να ενημερώσει ως οφείλει κυρίως και πρωτίστως τους θεσμικούς εκπροσώπους των ενστόλων». Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία σύνταξης εξωδίκου, το οποίο θα επιδοθεί άμεσα στον Υπουργό Οικονομικών, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσής του την προσεχή Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2014.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης