Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε το εκρηκτικό πρόβλημα των σκουπιδιών που στοιβάζονται στην Αθήνα, δημιουργώντας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών, μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, η οποία ενδεχομένως θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσει αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, τα οποία συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των απορριμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης θα διερευνήσει εάν και ποια αδικήματα διαπράττονται, καλώντας μάρτυρες και αξιολογώντας τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Δύο είναι τα αδικήματα στα οποία θα επικεντρωθεί η εισαγγελική έρευνα για το πρόβλημα των σκουπιδιών. Το πρώτο αφορά στο κακούργημα της διακεκριμένης περίπτωσης ρύπανσης περιβάλλοντος και το δεύτερο στο πλημμέλημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον έως την Πέμπτη, ενώ η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει διαχωρίσει τη θέση της αποφασίζοντας την αναστολή των κινητοποιήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός απορριμματοφόρων θα επιστρέψει στους δρόμους για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης