Στο σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου της Ρόδου παρενέβη την Τρίτη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου Κυριακή Κλιάμπα, η οποία με έγγραφό της ζητεί να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή του.

Η εισαγγελέας θέτει θέμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία όχι πλέον μόνο της Ρόδου αλλά και των Δωδεκανήσων, «με ορατό τον κίνδυνο ποινικής διερεύνησης ενδεχόμενης τέλεσης ποινικών αδικημάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελικής λειτουργού στάθηκαν τα τρία υπομνήματα που της κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΓΝΡ αλλά και την Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας, στα οποία και περιγραφόταν αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα τα προβλήματα συνεχώς να διογκώνονται.

Ως εκ τούτου την Τρίτη η κα Κλιάμπα απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, και τη Β΄ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, το οποίο και κοινοποίησε στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας.

Στο έγγραφο η εισαγγελέας τονίζει μεταξύ άλλων πως «το νοσοκομείο της Ρόδου είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στη νησιωτική περιοχή», αναφέρεται στον μεγάλο αριθμό ασθενών από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, στην αύξηση των περιστατικών και νοσηλειών λόγω του τουρισμού και του προσφυγικού ζητήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη ιατρικού προσωπικού -αναφέρει η εισαγγελική λειτουργός- καθιστούν αδύνατη αφενός την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, αφετέρου την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων εκ μέρους των ιατρών και των νοσηλευτών.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης