Την παραίτηση του πρύτανη, Αθ. Καραμπίνη και την παραπομπή του από το υπουργείο Παιδείας ζήτησε η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος στην Ξάνθη, κατακρίνοντας τις ληστείες στις εστίες της πόλης και για το καταδικαστικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Στην ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης τονίζει ότι «το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση εντός του Δ.Π.Θ. Οι εστίες και συνολικότερα οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις βρίσκονται χωρίς φύλαξη. Συνέπεια της κατάστασης αυτής ήταν να συμβούν συνεχόμενα περιστατικά κλοπών εντός των φοιτητικών εστιών στην Ξάνθη. Σε όλα αυτά η στάση της διοίκησης του πανεπιστημίου είναι το λιγότερο σκανδαλώδης. Πρακτικά, η διοίκηση του ΔΠΘ δεν προέβη ποτέ στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναλάβει το ίδιο το Πανεπιστήμιο την φύλαξη, μεταθέτοντας όλες τις ευθύνες στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης» ενώ συμπληρώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα και ειδικά μετά τα περιστατικά κλοπών στο χώρο των εστιών στην Ξάνθη το πανεπιστήμιο δεν μερίμνησε για την φύλαξη, παρόλες τις κρούσεις των φοιτητών προς την Κοσμητεία το τελευταίο διάστημα, αναφέροντας πως το αίτημα έχει ήδη διαβιβαστεί στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Εν τέλει όμως αποδείχτηκε πως το ίδιο το ΔΠΘ δεν μερίμνησε ποτέ για την φύλαξη μιας και αίτημα κατατέθηκε μετά το τελευταίο περιστατικό κλοπής, τη Δευτέρα 27 Μάρτη».

Η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος τέλος σημειώνει «είναι ολοφάνερο πως πλέον ο πρύτανης Καραμπίνης αντιλαμβάνεται το ΔΠΘ ως τσιφλίκι του. Οι απευθείας αναθέσεις έργων σε εργολάβους, η απαγόρευση εκδηλώσεων που σχετίζονται με την σύνδεση τοπικής οικονομίας-πανεπιστημίου αλλά και η συνεχόμενη επίθεση, τα προηγούμενα χρόνια, σε φοιτητές/καθηγητές δημιουργούν ένα κλίμα τρομοκρατίας εντός του Πανεπιστημίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης