Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στην ΕΛ.ΑΣ. η παραίτηση του ταξίαρχου της Οικονομικής Αστυνομίας Απόστολου Αλαμάνα.

Η παραίτηση του δημιουργεί πολλά ερωτήματα καθώς πρόκειται για έναν ικανότατο αξιωματικό με ιδιαίτερα προσόντα, γνώσεις και εμπειρία που είχε όλα τα φόντα για περαιτέρω εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε κατά την διάρκεια της διοίκησής του η Οικονομική Αστυνομία είχε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες. Η παραίτησή του δε, λίγους μήνες πριν από τις ετήσιες κρίσεις, μόνον ερωτηματικά θα μπορούσε να δημιουργήσει αφού ο συγκεκριμένος αξιωματικός βρίσκεται δεύτερος από την σειρά του για προαγωγή στον βαθμό του Υποστρατήγου, ενώ παράλληλα διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα για μία επιτυχή πορεία.

Ο κ. Αλαμάνας κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους, διαθέτει μεγάλη υπηρεσιακή εμπειρία, αφού έχει υπηρετήσει σε διάφορες νευραλγικές θέσεις, όπως Υποδιοικητής στην Ασφάλεια Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας και επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην Ευρωπαϊκή Αστυνομία. Η άπταιστη γνώση ξένων γλωσσών και η διεθνής αστυνομική εμπειρία που διαθέτει, τον καθιστούν ίσως τον μοναδικό ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. με αυτά τα προσόντα.

Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν επίσης ο Εθνικός Συντονιστής όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων για την ασφάλεια στην Ε.Ε. και συμμετείχε ως τακτικό μέλος στην Ανεξάρτητη Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη θέση του στην Οικονομική Αστυνομία, ιδιαίτερα την παρούσα χρονική περίοδο, ίσως θα έπρεπε να προβληματίσουν κάποιους, για τον εάν και με ποιο τρόπο, η ΕΛΑΣ τρώει τα παιδιά της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης