Πρόγραμμα εκπαίδευσης κρατουμένων στις φυλακές της Ελβετίας παρουσιάστηκε την Τρίτη 11.09.2017 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τον Ελβετικό οργανισμό SAH/BiSt (: “Εκπαίδευση στη φυλακή»).

Ο Υπεύθυνος του Οργανισμού Thomas Wuethrich παρουσίασε τη δομή, τους στόχους και την διδακτική προσέγγιση της Ειδικής Υπηρεσίας για την Εκπαίδευση στις Φυλακές της Ελβετίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν καθηγητές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι που εργάζονται στις ελληνικές φυλακές, ο φορέας επανένταξης κρατουμένων ΕΠΑΝΟΔΟΣ, αλλά και στελέχη του τμήματος Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε Καταστήματα Κράτησης της Γενικής Γραμματείας δια Βίου Μάθησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων στις φυλακές και η επιμόρφωση των στελεχών εκπαίδευσης, μέσα από την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών με χώρες του εξωτερικού, αποτελούν τομείς προτεραιότητας για το Υπ. Δικαιοσύνης. Ήδη άλλωστε για την τρέχουσα περίοδο προβλέπεται να λειτουργήσουν δύο επιπλέον Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, δύο επιπλέον προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ, τέσσερα εκπαιδευτικά εργαστήρια καθώς και επιπλέον δημοτικά σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης