Για εμφιάλωση και διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ένας άνδρας, 68 ετών, ενώ αναζητείται ο 38χρονος γιος του.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία, διάθεση προς πώληση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του τελωνιακού και φορολογικού κώδικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, έπειτα από διερεύνηση υπόθεσης παρασκευής, εμφιάλωσης και διακίνησης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, εξακριβώθηκε ότι ο 68χρονος, από κοινού με τον 38χρονο γιο του, είχε εγκαταστήσει παράνομα εμφιαλωτήριο οινοπνευματωδών ποτών στις Αχαρνές και στο Ίλιον, τα οποία και διακινούσαν.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο συλληφθείς συγκέντρωνε άδειες φιάλες και χαρτοκιβώτια αλκοολούχων ποτών από κάδους ανακύκλωσης έξω από κέντρα διασκέδασης και σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια προμηθευόταν από άγνωστα άτομα την πρώτη ύλη και κατόπιν επεξεργασίας της την εμφιάλωνε. Ακολούθως, τα τοποθετούσε στα χαρτοκιβώτια και τα διέθετε σε καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης, χωρίς παραστατικά – τιμολόγια.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και οχήματα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε και κλιμακίων της Γ΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών και του Τελωνείου Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• 2.928 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών που έφεραν σήματα 51 διαφορετικών εταιρειών
• έξι δεξαμενές περιέχουσες υγρό αγνώστου συστάσεως
• υλικοτεχνικός εξοπλισμός εργαστηρίου εμφιάλωσης
• το χρηματικό ποσό των 6.910 ευρώ
• ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκαν είναι πολλαπλάσιος αυτού των κατασχεθέντων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνεργών, προμηθευτών και αγοραστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης