«Οι δήμοι όλης της χώρας συμμετέχουν συντονισμένα και δίνουν δυναμικό παρόν στην προσπάθεια της UNICEF για την εξασφάλιση των εμβολιασμών παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων στη χώρα μας».
Στη σχετική επισήμανση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με αφορμή την χθεσινή διοργάνωση από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF του «Τηλεμαραθώνιου Αγάπης».
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Τηλεμαραθώνιο ο Γ. Πατούλης έκανε γνωστό ότι η ΚΕΔΕ και ο ΙΣΑ θα συμβάλουν οικονομικά στην προσπάθεια της UNICEF.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι οι δήμοι, μέσω του δικτύου των κοινωνικών τους δομών και των δομών αλληλεγγύης που διαθέτουν, συμβάλλουν στην καταγραφή των αναγκών για εμβόλια, ώστε σε κανένα παιδί να μη λείψει ο εμβολιασμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης επισημάνει: «Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι στην Ελλάδα δημιουργείται μια ισχυρή αλυσίδα αλληλεγγύης, στην οποία οι δήμοι αποτελούν τους συνδετικούς κρίκους. Η UNICEF επιτελεί ένα σημαντικό έργο σε μια κρίσιμη περίοδο. Η αποστολή της είναι ακόμα πιο ουσιαστική, λόγω της αντιεμβολιαστικής τάσης που επικρατεί. Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία εμβόλια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να χάσουν τις ζωές τους καθώς δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Αυτή η μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης θα πρέπει να γίνει ακόμα μεγαλύτερη για να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι για τη ζωή τους».
«Σε μια εποχή που αυξάνεται ο αριθμός των φτωχών και ανασφάλιστων οικογενειών, η Αυτοδιοίκηση θα συμβάλει, με όλα τα μέσα που διαθέτει, στην αναχαίτιση της φτώχειας και στη διεύρυνση της ομπρέλας αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης