Μία φρικτή ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου δικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών. Όλα συνέβησαν στην Πάτρα το καλοκαίρι του 2015 ενώ ο 60χρονος- σήμερα- άνδρας καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση (κατά συγχώνευση) για βιασμό, αποπλάνηση και ασέλγεια.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας πρόκειται για μία υπόθεση όπου ένας 55χρονος, τότε, άνδρας εκμεταλλεύτηκε την αδιαφορία μίας μητέρας για το 8χρονο αυτιστικό κοριτσάκι της προκειμένου να εξαντλήσει πάνω σε αυτό τις σεξουαλικές του ορέξεις του- όποιες και να ήταν αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απολογία του, κατά την οποία ο 60χρονος αρνήθηκε τα πάντα ανέφερε ότι είχε καταλάβει από τη συμπεριφορά του παιδιού ότι «δεν ήταν καλά».

«Πίστευε ότι είχε βρει το κατάλληλο υλικό για να ενεργήσει όπως ήθελε, να προχωρήσεις σε ασελγείς πράξεις και εκμεταλλευτεί το παιδί» ανέφερε η εισαγγελέας.

Η κατάθεση της μητέρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατάθεση της η μητέρα υποστήριξε ότι γνώριζε την οικογένεια του 60χρονου αλλά και τον ίδιο αναφέροντας ότι είχε φιλικές σχέσεις και με τον ίδιο αλλά και με την αδελφή του.

Σύμφωνα με την κατάθεση της άφησε στον 60χρονο τρεις φορές το παιδί προκειμένου να το προσέχει, όσο εκείνη θα εργαζόταν αφού δεν είχε κανέναν άλλο για να το αφήσει.

Ο πατέρας του παιδιού είναι ναυτικός ενώ η μητέρα της οχτάχρονης έχει μία μεγαλύτερη κόρη από τον προηγούμενο γάμο της η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα ναρκωτικά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο σύζυγος της αλλά και πατέρας του παιδιού της δεν είχε συναντήσει ποτέ τον 60χρονο παρά τις στενές σχέσεις που είχε η ίδια με την οικογένεια του.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μητέρα το παιδί μίλησε πρώτα στον πατέρα για όσα είχαν συμβεί στο σπίτι του 60χρονου ενώ η μητέρα υποστήριξε ότι πριν μιλήσει το παιδί δεν είχε καταλάβει απολύτως τίποτα.

Η ανατριχιαστική κατάθεση του παιδιού

Το παιδί εξετάστηκε από ειδικούς και μίλησε σε αυτούς όχι μόνο για όσα ανατριχιαστικά πράγματα έζησε στο σπίτι του 60χρονου αλλά και για όσα συνέβησαν στο σπίτι με τους γονείς της. Η 8χρονη ανέφερε πως την χτυπούσαν, ότι της φώναζαν και ότι η μητέρα της την έβριζε.

«Κανείς δεν ήθελε να με κρατήσει γιατί έκανα κερατιές» είναι μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις της οχτάχρονης ενώ η μητέρα ανέφερε ότι όταν ήταν «ζωηρή» την χτυπούσε στα οπίσθια.
Το παιδί στην κατάθεση του, η οποία διαβάστηκε στο δικαστήριο, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις κινήσεις πάνω στο σώμα τουΤο παιδί στην κατάθεση του, η οποία διαβάστηκε στο δικαστήριο, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις κινήσεις πάνω στο σώμα του αλλά στην ερώτηση εάν είδε γυμνό τον 60χρόνο απάντηση πως δεν θυμάται και ότι μάλλον τον είδε.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε το παιδί ο 55χρονος αλείφονταν με μερέντα και ο 55χρονος ζητούσε από την οχτάχρονη να τον πλύνει.

Η υπερασπιστική γραμμή

Στην απολογία του ο 60χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι το παιδί επέμενε να μην κάνει μόνο του μπάνιο καθώς το κάνουν πάντα άλλοιΣύμφωνα με την γραμμή της υπεράσπισης ο κατηγορούμενος διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις με την μητέρα της οχτάχρονης και όταν ο σύζυγός της το έμαθε αποφάσισε να βάλει το παιδί να πει αυτά τα ψέματα, μέσα από μία καθοδηγούμενη κατάθεση, προκειμένου ο 60χρονος να καταλήξει στη φυλακή.

Στην απολογία του ο 60χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι το παιδί επέμενε να μην κάνει μόνο του μπάνιο καθώς το κάνουν πάντα άλλοι. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ξέπλυνε το παιδί γιατί χρειάστηκε μετά από το φαγητό και τίποτα παραπάνω.

*Σήμερα το Μικτό Εφετείο Πατρών καταδίκασε για αποπλάνηση έναν ακόμα άνδρα 9 χρόνια φυλάκισης για αποπλάνηση παιδιού, στην Ακράτα.

Πηγή: thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης