Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών της Αχαΐας.

Στη συνέλευση έγινε συζήτηση μεταξύ των μελών, που μετέφεραν εικόνα από την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, «φάνηκε και από αυτήν τη συζήτηση ότι το αφήγημα της ”δίκαιης ανάπτυξης” που προσπαθεί να πλασάρει η κυβέρνηση δεν πιάνει στους χώρους δουλειάς μιας και εκεί οι εργαζόμενοι βιώνουν συνθήκες γαλέρας την ίδια ώρα που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αυξάνουν τα κέρδη τους. Σε μεγάλες πολυεθνικές, αλλά και στις τοπικές μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, η εντατικοποίηση γονατίζει κυριολεκτικά τους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι ζουν σε μία διαρκή ανασφάλεια, εργάζονται για όσο και όποτε θέλει ο εργοδότης, με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες.

Συζητήθηκε η δράση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που την ίδια ώρα που κάνει τριτανακοπή στο σωματείο μας και αρνείται να μας εγράψει στο ΕΚΠ, διενεργεί εκλογές νοθείας με διαβλητές διαδικασίες, μόνο και μόνο για να διατηρούνται πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, που υπηρετούν την εργοδοσία.

Επίσης συζητήθηκαν οι διώξεις των μελών της διοίκησης του σωματείου μας από την εργοδοσία που γίνονται για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέλευση αποφάσισε τα εξής:

– Συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί όταν θα κάνει την «αναπτυξιακή φιέστα» η κυβέρνηση στην Πάτρα.

– Απεργία τη μέρα που θα ανακοινωθεί ο νέος Συνδικαλιστικός Νόμος που προβλέπει παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία.

– Κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια στις 9 Νοέμβρη, μέρα που θα συζητιέται η έφεση εναντίον του σωματείου μας από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

– Παρέμβαση για την Κυριακάτικη Αργία. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Κυριακή 5 Νοέμβρη.

– Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ για τους απλήρωτους εργαζόμενους των πολυκαταστημάτων που είναι με voucher.

– Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς εργατικών κατοικιών.

– Αγώνας ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο».

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης