Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο της Πάτρας ο 25χρονος οδηγός που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τρεις ανθρωποκτονίες από αμέλεια.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 25χρονο σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών, με δυνατότητα η άσκηση έφεσης να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η ποινή και στην περίπτωση που είχε, θα ίσχυε μόνο αν πλήρωνε το ποσό των 14.000 ευρώ με δόσεις, ώστε να αφεθεί ελεύθερος.

Τελικά, η εισαγγελική πρόταση δεν έγινε δεκτή από την έδρα. Το δικαστήριο, επίσης, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, δηλαδή του προτέρου εντίμου βίου (λόγω του νεαρού της ηλικίας, το οποίο περιόριζε την πιθανότητα να έχει εκτεθεί σε άλλο αδίκημα) και των μη ταπεινών αιτίων, όπως είχε ζητήσει.

Ο πνιγμός των τριών φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στον μόλο του Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας, είχε συγκλονίσει ολόκληρο το πανελλήνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα συνέβησαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η παρέα έξι φοιτητών έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν νεκρά τρία παιδιά: ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης και η 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη από την Πάτρα καθώς και η 23χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη από την Καλαμάτα.

Πηγή: pelop.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης