Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, όταν ομάδα ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο επιτέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του PatrasTimes, γύρω στις 02.30, η ομάδα κρατώντας καδρόνια και πέτρες πλησίασε – δίχως να γίνει αντιληπτή – το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση και προκάλεσε φθορές στη σκοπιά που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Υψηλάντου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς, ο αστυνομικός που ήταν σκοπός εκείνη την ώρα πρόλαβε να απομακρυνθεί και μπήκε στο κτήριο και έτσι δεν υπήρχε κάποιος τραυματισμός.

Μετά το περιστατικό οι φερόμενοι ως δράστες αποχώρησαν από το σημείο, ενώ ξεκίνησαν αναζητήσεις από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό τους.

Σχολιάζοντας στο PatrasTimes το περιστατικό, ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο το γεγονός να είναι ανοχύρωτη η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας μπροστά σε τέτοια περιστατικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κρίνεται πλέον επιβεβλημένη η αντικατάσταση στα δύο κουβούκλια της σκοπιάς, όπως είναι αυτή που έχει τοποθετηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ανθούπολης, η οποία θωρακίζει και καλύτερα τους αστυνομικούς κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους» τόνισε και πρόσθεσε πως «επιπλέον θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν κάμερες στον χώρο για την καλύτερη αντιμετώπιση τυχόν τέτοιων περιστατικών».

Από τις αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο εννέα άτομα, όμως δεν προέκυψε συμμετοχή τους στο περιστατικό και έτσι αφέθηκαν ελεύθερα. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Πηγή: patrastimes.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης