Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) αποφάσισε ομόφωνα κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζομένου να μην δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΠ αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ για το θέμα «Έλεγχος μετατροπής συμβάσεων των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΠ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου»:

1) ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Ότι ο έλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν έχει καμία σχέση με την αποκατάσταση της νομιμότητας , της αξιοκρατίας και της διαφάνειας αλλά αντίθετα αποκαλύπτει τις σκοπιμότητες της συγκυβέρνησης (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), για νέες χιλιάδες απολύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο ακόμα παραπέρα, σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε τομείς φιλέτα του δημοσίου και των ΟΤΑ.

Ψεύδεται όταν λέει ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει όσους κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά.

Δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της «νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας» της συγκυβέρνησης που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών για την οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση. Η κυβέρνηση εμπλέκει τις δυο διαδικασίες με προφανείς σκοπούς.

Κυβέρνηση και Περιφερειάρχες, κρύβουν σκόπιμα ότι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους εργαζόμενους συμβασιούχους με ομηρικές σχέσεις εργασίας και τώρα μιλάνε για νόμιμες διαδικασίες και αξιοκρατία στις απολύσεις.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε τον Ν.4250/2014 και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για κατάργησή του.

2) Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ότι κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζομένου να μην δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί».

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης